Fysträning kan göras på så många olika sätt

Jag sitter och jobbar med min nya onlineutbildning till HDA certifierad fystränare för hund. Det är fantastiskt roligt att “nörda” ner sig i allt som rör hundens fysik och hur vi kan stärka dem så de inte skadar sig utan kan leva ett långt härligt liv med fin livskvalitet. Det är så otroligt viktigt att få med alla delar.

Vi har just haft två roliga dagar med styrketräning för hund och jag tror att alla deltagare var lika förbluffade över att hundarna inte var så starka som de trodde. Vi får inte glömma grunderna i fysträningen av hunden för då är risken stor att den skadar sig även om den ser väldigt välmusklad ut och har en jättebra kondition.

Du kanske tränar hårt och tävlar med hunden. Då är det extra viktigt att stärka den på rätt sätt och just efter din hunds förutsättningar, inte efter hur kompisens hund tränar.

Här har vi två olika sätt att göra samma övning. De olika sätten att utföra övningen gör att hunden tränar olika saker fast den utför samma övning. Tack Sandra Strand och Frost samt Christina Huebert och Jerry för era fina filmer.

Vill du veta mer? Kika in under utbildningar och se vad HDA Certifierad Fystränare för Hund är för något. Det kanske passar dig perfekt oavsett om du bara vill att din hund ska ha ett långt härligt liv eller om du vill kunna lägga upp avancerade träningsprogram för andra hundar och deras ägare.

×

Varukorg