HDA Certifierad Balansbollsinstruktör för Hund

Alla hundar behöver en god balans, koordination och bålstabilitet. Det minskar risken för skador och ökar hundens prestationsförmåga inom de flesta hundsporter och i vardagen. 

Balansbollsträning är ett utmärkt och roligt sätt att förbättra hundens balans, koordination, stabilitet och styrka. Träningsmetoden är kontrollerad, skonsam och ger dessutom hunden mental stimulans. Det som gör träningen med balansboll så unik är att man tränar på ett instabilt underlag så hunden måste hela tiden jobba för att stabilisera rörelserna. Det är bästa sättet att komma åt de små skelettnära musklerna som stärker hela hunden och ger den en kroppskontroll så den kan hantera allt som händer omkring den. 

Utbildningen till HDA certifierad balansbollsinstruktör för hund består av två kursdagar.
Vi håller på från 09.00 - 16.00 båda dagarna

Dag 1 fokuserar vi under förmiddagen på teorin bakom balansbollsträning dvs vilka muskler som omfattas och varför det är så viktigt att hunden kan stabilisera sin kropp för att kunna utföra rörelser på rätt sätt. Eftermiddagen ägnas åt praktisk balansbollsträning.

Dag 2 går vi in på vad man behöver tänka på för att kunna lära ut till andra. Vi går också in på mer avancerade övningar för de som behöver stärka vissa delar av kroppen mer än andra. Mycket praktisk träning 

Certifieringsdagen börjar med ett teoretiskt prov på morgonen där du visar att du förstått när, var hur och varför det är bra att träna på balansboll. Efter avslutat teoretiskt prov avläggs enskilda praktiska prov där du ska visa att du kan hantera boll, hund och djurägare på ett bra sätt. Vid godkänt teoretiskt och praktiskt prov utdelas certifikat.

Utbildningsmål

Eleven ska vid slutförd utbildning ha omfattande kunskaper i balansbollens användningsområden gällande framför allt grundläggande friskvårdsträning men också gällande rehabilitering av skadade hundar. Eleven ska efter slutförd utbildning ha grundläggande kunskaper som instruktör och kunna förmedla sina kunskaper till sina kommande elever.

Efter slutförd utbildning kommer eleven kunna ha egna kurser i balansbollsträning för hund.

Planerade kurstillfällen under 2023 

 
20 – 21 april 2023 med certifiering 1 juni Vi utökar antal platser på kursen pga hög efterfrågan och har certifiering både 1:a och 2:a juni. Därmed finns det nu fem platser kvar på kursen.
 
30 november – 1 december 2023 med certifiering 18 januari 2024
 
 
 

Kurslitteratur

Egenskrivna kurskompendier från Healthy Dog Academy

Plats

Gesällgatan 11, Enköping 

Ingång på baksidan av huset

Praktisk information

Lunch och fika ingår i kostnaden under kursdagarna (på certifieringsdagen ingår endast fika)

Egen hund kan medtagas under utbildningen, medtag då egen bur, vattenskål, filt/fäll

Det kommer att finnas praktikhundar under kursdagarna

Bollar finns att köpa i samband med kursdagarna

Förslag på boende om du kommer med bil är First Camp Bredsand och Rotbrunna kurs och hästgård. Båda ställena tar emot hundar. Boende inom gångavstånd från tåget och från hundhallen är Gårdshuset 51 och Best Western Hotell Astoria.

Kostnad och anmälan

Utbildningen kostar 4500 kr. Du får en faktura på  500 kr vid anmälan och resterande belopp faktureras inför kursens början.

Maila utbildning@healthydogacademy.se om du har frågor.

Healthy Dog Academy förbehåller sig rätten att ställa in kursen eller byta datum vid för få antal anmälningar.

Lisa öhrn  

Jag är så glad över att jag har gått denna kurs! Den har givit mig massor med kunskap och inspiration både inom mitt yrke och privat med mina egna hundar! Rekommenderas starkt och det bästa är att den har den bästa läraren ❤️

Lisa Öhrn
Hundmassör

Amanda Lundwall  

Den här utbildning, likt alla utbildningar för Maria, tar upp så mycket mer än bara hur du tränar en hund/ekipage på boll.
Du lär dig grundläggande om anatomi och div vanliga skador och ledproblem och hur man stärker just den hunden med bollträning.
Just det är en del av Marias alla utbildningar som jag uppskattar mest, för det är så otroligt vanligt med skadade hundar/hundar med problem och vi som instruktörer behöver få helheten för att kunna individanpassa träningen korrekt till varje enskilt ekipage.

Amanda Lundwall
Cert. Hundfysioterapeut

Seija vartiainen  

Maria är otroligt duktig och tålmodig som lärare, lätt att förstå, väldigt empatisk.

Seija Vartiainen
×

Varukorg