Maria Knutas

Maria har flera gedigna utbildningar i grunden som bland annat: Diplomerad hundfysioterapeut, Naturmedicinskt hälsocenter i Göteborg. 
Certifierad Fysioterapeut hund, ReDog i Västerås AB
Maria har också gått flertalet vidareutbildningar där mycket har fokuserat på rehabilitering och uppträning av sporthundar.

Hon har arbetat på “ReDog veterinärklinik och rehabilitering” i 11 år med friskvård och rehabilitering av hund och katt och där fått en mycket stor erfarenhetsbank. Maria har även i flera år arbetat som lärare på utbildningar till hundfysioterapeut, hundmassör och balansbollsinstruktör. 

2019 fick Maria utmärkelsen Guldugglan – årets rehabpersonal som delas ut av VeTA-bolaget. Detta är branschens enda utmärkelse! VeTa-bolaget vill genom denna utmärkelse uppmärksamma duktiga medarbetare i branschen som får kollegor att växa och verksamheter att utvecklas genom att de delar med sig av sin kunskap. Motiveringen till utmärkelsen löd: “Maria sprider sin kunskap och sin glädje till både kollegor, elever och djurägare. Hon brinner för att hjälpa hundar och katter tillbaka till ett funktionellt liv. Med sitt trygga sätt får hon alla, både människor och djur att må bra.”

Maria är ofta anlitad som föreläsare och har genom åren hållit många utbildningar och föreläsningar för både yrkesfolk och hundägare och fortsätter nu med detta i Healthy Dog Academys regi.

Maria är författare till böckerna;    
“En kropp i balans – lärobok för blivande hundmassörer”    
“En kropp i balans – Massage & Stretching för alla hundar”

2006 -2008 var Maria hundfysioterapeut till svenska agilitylandslaget.   Maria har genom åren haft en mindre uppfödning av border collie och tävlat mycket inom vallning och agility. Hon har idag en 2-årig border collie som tränar vallning och arbetar som visnings- och praktikhund på alla utbildningar och kurser. 

Annika Järvinen

Annika är diplomerad Lymfmassör och massör på både djur och human, diplomerad laserterapeut, diplomerad akupressör samt diplomerad NLP-practitioner på både djur och human. Annika har också gått flertalet vidareutbildningar med fokus på olika behandlingsformer. 

Tills vidare kommer Annika att jobba i Eskilstuna och finns då inhyrd hos Eskilstuna Hundcenter. 

Hon har jobbat med friskvård och rehabilitering av häst och hund sedan 2010. 

Hemma lever Annika med 4 katter, 2 grand danois och 7 hästar utöver den tvåbenta familjen. 

×

Varukorg