Kurs i medicinsk laserterapi på hund

Vill du fördjupa dig i medicinsk laserbehandling på hund? 

Vill du lära dig vad lasern egentligen gör, hur de olika frekvenserna påverkar olika typer av vävnad, hur ofta ska vi behandla för bästa effekt? Då är det här kursen för dig! 

Medicinsk laserterapi har i studier visats ha en mycket bra effekt på vävnadsläkning. Givetvis gäller detta även på hund. Det som sker är att laserljuset stimulerar kroppens egen läkande förmåga. Laserljusets olika frekvenser stimulerar olika typer av vävnad. Detta gör att vi kan inte bara rikta ljuset mot kroppen och tro att det läker utan vi måste veta vilka frekvenser vi ska använda när. 

På kursen använder vi ASA laser från optilaser men om du redan har en annan laser går det absolut att applicera allt från kursen på din egen maskin och du får gärna ta med din egen maskin till kursen. 

Kursledare

Lärare på kursen är Diplomerad Akupunktör och Equiterapeut Charlotta Lindgren. 

Charlotta är bosatt på en gård utanför Lidköping i Västra Götaland och arbetar sedan 12 år på Husaby Hästklinik som Diplomerad Equiterapeut utbildad på ISHU i Strömsholm två år heltid, i ett team med veterinärerna polikliniskt i utredningar inom ortopedi, rehabilitering och förebyggande friskvård. 

Charlotta är även utbildad akupunktör inom human medicin vid akupunktur akademin i Stockholm i tre år samt bas medicin vid Talamus skolan vid Basmedicinska enheten i Uppsala i tre år. 

Hon har varit verksam både inom human och hästterapi i 25 år och har kurser i funktionell och strukturell analys, rehabilitering, TP terapi och framför allt laserterapi i praktiken sen 23 år tillbaka. 

Även om Charlotta främst är equiterapeut har hon också i samråd med remitterande veterinär behandlat hundar med mycket goda resultat.

Kursen i medicinsk laserterapi för hund består av två kursdagar.

Under kursen varvar vi teori och praktisk behandling av hund. Vi går igenom;

  • Laserljusets effekt
  • Varför och hur fungerar laserljus
  • Våglängdernas betydelse
  • Vilka frekvenser ska vi använda vid olika typer av besvär
  • Vilka vävnader i hundens kropp påverkas av de olika frekvenserna
  • Ljusets inverkan beroende på hur vi vinklar proven
  • Hur länge och hur ofta ska vi behandla
  • När och varför ska vi behandla med laser
  • Kontraindikationer 

Målgrupp

Kursen vänder sig till dig som är cert hundfysioterapeut, leg fysioterapeut, djursjukvårdare, hundmassör, canineopat eller veterinär som redan idag använder eller planerar att använda medicinsk laser som behandlingsform. 

Utbildningsmål

Eleven ska vid slutförd utbildning ha omfattande kunskaper om de olika frekvenser vi kan använda vid behandling av hund för att få bästa effekt och hur dessa påverkar vävnaden. Eleven ska också ha kunskapen om hur länge och hur ofta man vanligtvis behandlar olika typer av problem/skador. Men också lika viktigt, när vi inte ska behandla med laser. 

Planerade kurstillfällen under 2024

26 – 27 februari 2024 

Kurslitteratur

Egenskrivna kurskompendier från kursledaren Charlotta Lindgren

Plats

Ena Hundhall på Gesällgatan 11, Enköping 

Ingång på baksidan av huset

Praktisk information

Lunch och fika ingår i kostnaden under kursdagarna.

Egen hund kan medtagas under utbildningen, medtag då egen bur, vattenskål, filt/fäll

Det kommer att finnas praktikhundar under kursdagarna

Förslag på boende om du kommer med bil är First Camp Bredsand och Svedängs rum & frukost. Båda ställena tar emot hundar. Boende inom gångavstånd från tåget och från hundhallen är Best Western Hotell Astoria.

Kostnad och anmälan

Utbildningen kostar 4400 kr exklusive moms (5,500 ink moms) Du får en faktura på anmälningsavgift på 400 kr ex moms (500 ink moms) vid anmälan och resterande belopp faktureras inför kursens början.

Maila utbildning@healthydogacademy.se om du har frågor.

Healthy Dog Academy förbehåller sig rätten att skjuta upp eller ställa in kursen vid för få deltagare

×

Varukorg