Förebyggande friskvårdsbesiktning

Alla hundar kan råka skada sig litegrann i det vardagliga livet. Ofta märker man inte som hundägare att hunden går och avlastar en viss kroppsdel. Smärtan är nämligen det symptom som kommer sist och det tar lång tid innan hunden visar att den har ont.

Det vi inte tar ut i rörelse eller stabilitet i ett område tar vi alltid ut i ett annat område genom kompensatoriska avlastningar, detta gäller även hundarna. Om det exempelvis finns ett område med nedsatt rörelseomfång i en led så är det vanligt att signalerna från nerverna inte går fram som de ska. Detta kan medföra att en muskel som till exempel ska jobba med stabiliteten slutar att göra sitt jobb. Då måste andra muskler jobba dubbelt så hårt för att försöka skapa en rörelse och vi har sekundära avlastningsproblem som skapar smärta och obalans i kroppen.

Det är många hundar som tränar och tävlar hårt och som därför behöver komma på förebyggande kontroller. Hur mår hundens kropp egentligen? Har den någon liten strukturell skada som kan åsamka större obalans i kroppen och en längre tids rehabilitering?

Det är därför en god investering att med jämna mellanrum få sin hund kollad av en hundfysioterapeut.

Stretching av knämuskulatur
×

Varukorg