Kurs i Water tread mill för Hund

Water tread mill, underwater tread mill eller vattentrask blir mer och mer vanliga och det finns nu många ställen där du som djurägare får komma och träna din hund själv. Dock är det så att om du inte vet hur vattennivå och hastighet på rullbandet påverkar hundens kropp kan du faktiskt råka träna helt fel saker. 

Därför kommer här nu äntligen en kurs i water tread mill. 

Kursen vänder sig dels till dig som vill lära dig träna din egen friska hund i förebyggande friskvårdssyfte och till dig som har wtm som redskap i ditt rehabarbete som hundfysioterapeut, canineopat, djurvårdare, leg. djursjukskötare. 

Kursen består av två och en halv kursdagar.

Dag 1 träffas vi från kl 15.00 och håller på till ca 18.00. Då går vi igenom det teoretiska när det gäller grundträning av hund i wtm. Vi tittar på hur olika vattennivåer påverkar hundens kropp, hur får vi hundens rygg att jobba eller om vi vill stärka upp benmuskulatur. Hur jobbar vi mest effektivt om vi vill träna kondition? 

Dag 2 är det praktisk träning och vi jobbar då med friskvård hela dagen. Eleverna jobbar två och två och tränar på att använda wtm. Ni ska först sätta er och göra en plan för träningen med varje hund och sedan jobbar ni med hunden i vattnet. 

Dag 3 är för yrkespersonal som jobbar med rehabilitering av hund och katt. Vi går igenom olika diagnoser och varvar teori och praktik där vi tittar på hundars rörelser i vattnet, hur de belastar sig, vad vi vill rehabilitera och hur vi gör det på bästa sätt, kontraindikationer, progression mm. 

Utbildningsmål

Eleven ska vid slutförd utbildning ha omfattande kunskaper i användningsområden för wtm gällande framför allt grundläggande friskvårdsträning men också gällande rehabilitering av skadade hundar. 

Efter slutförd utbildning kommer eleven kunna träna sin egen hund i wtm och de elever som går den tredje dagen kommer ha gedigna kunskaper i rehabilitering av hund i wtm. .

Planerade kurstillfällen under 2023

17 – 19 mars 2023  KURSEN ÄR FULLTECKNAD. ENDAST RESERVPLATSER KVAR. VI TAR GÄRNA EMOT INTRESSEANMÄLAN OM EN KURS TILL UNDER HÖSTEN. 

 

Kurslitteratur

Egenskrivna kurskompendier från Healthy Dog Academy samt material på digital läroportal.

Plats

Petras Hundfys

Saltängsvägen 33, Västerås

Praktisk information

Lunch och fika ingår i kostnaden under kursdagarna (första eftermiddagen endast fika).

Egen hund kan medtagas till kursen, medtag då egen bur, vattenskål, filt/fäll, handduk. 

Det kommer att finnas praktikhundar under kursdagarna.

 

Kostnad och anmälan

Kursen kostar 3000 kr inklusive moms för friskvårdsdagarna. Ska du vara med alla 3 dagar kostar det 4500 kr inklusive moms. Du betalar 500 kr ink moms vid anmälan och resterande belopp faktureras inför kursens början.

Maila utbildning@healthydogacademy.se om du har frågor.

Healthy Dog Academy förbehåller sig rätten att ställa in kursen eller byta datum vid för få antal anmälningar.

×

Varukorg