Palpation och behandlingsundersökning av Hund

Känner du att du vill veta mer om palpation av hund och hur du ska titta och känna på en hund för att ta reda på hur den mår. 

Hur ska musklerna kännas? 

Hur ska en frisk led kännas?

Hur känns det när något är fel?

Vad är normalt? Vad är inte normalt? 

Då är det här kursen för dig. Vi kommer att titta på teorin bakom rörelseanalys och behandlingsundersökning. Men vi kommer framför allt att jobba mycket praktiskt och titta och klämma på många hundar dessa tre dagar.

Kursen består av tre kursdagar

Dag 1 fokuserar vi på rörelseanalys. Vi tittar på hur hundar rör sig och varför de ändrar sitt rörelsemönster på ett visst sätt. Det som är ett tecken på en skada eller problem för en viss hund kan vara normalt för en annan. 

Dag 2  Jobbar vi med att klämma och känna på hundarna. Hur ska man palpera en rygg? Vad ska man leta efter? Hur ska det kännas? Hur ska en frisk muskel kännas? Hur stort rörelseomfång har en led och hur kan vi röra just den leden på just den hunden? 

Dag 3 fortsätter vi med att sätta ihop allt till en helhet. Vi kommer hela dagen att jobba i mycket små grupper med att titta på hundars rörelse och sedan klämma igenom dem. Det kommer vara med både friska och skadade hundar under dagen. 

Ni som tidigare har gått denna kurs när den var på två dagar kan vara med på bara dag 3. 

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till alla som vill lära sig mer om hur man känner igenom hundar och vill ha en fördjupad kunskap om vad man ska titta efter, vad är normalt och vad är onormalt, vare sig du är hundfysioterapeut, hundmassör, canineopat, djursjukvårdare eller vanlig hundägare. 

fleixoncarpustår

Utbildningsmål

Eleven ska vid slutförd utbildning ha omfattande kunskaper i hur den ska kunna se på en hunds rörelser om hunden har några inskränkningar eller smärtor i kroppen. Eleven ska veta hur den ska känna igenom hela hundens kropp gällande muskler och leder för att känna om något känns fel eller om hunden har ont. Är det du känner normalt för den här rasen eller individen eller är det en skada? 

Planerade kurstillfällen under 2023

26 – 28 april 2023  

Ansvarig föreläsare

Maria Knutas

Dipl. Hundfysioterapeut Naturmedicinskt Hälsocenter, Göteborg
Cert. Hundfysioterapeut ReDog veterinärklinik och rehabilitering, Västerås

Maria har jobbat som hundfysioterapeut och lärare på flertalet utbildningar till hundmassör, hundfysioterapeut mm. Hon har en lång erfarenhet av alla olika typer av hundar och deras problem. Hon har stor erfarenhet i hur man ska känna och titta på en hund för att hitta vad som är normalt och framför allt vad som är onormalt. 

Kurslitteratur

Egenskrivna kurskompendier från Healthy Dog Academy

Plats

Gesällgatan 11, Enköping 

Ingång på baksidan av huset

Praktisk information

Lunch och fika ingår i kostnaden under kursdagarna 

Egen hund kan medtagas under utbildningen, medtag då egen bur, vattenskål, filt/fäll

Det kommer att finnas praktikhundar under kursdagarna

Förslag på boende om du kommer med bil är First Camp Bredsand och Rotbrunna kurs och hästgård. Båda ställena tar emot hundar. Boende inom gångavstånd från tåget och från hundhallen är Gårdshuset 51 och Best Western Hotell Astoria.

Kostnad och anmälan

Kursen kostar 4,200 kr exkl. moms. Kompendium, skrivmaterial, luncher och fika ingår i kursavgiften. 

Sista anmälningsdag 2022-04-01 OBS! Antalet platser är begränsade så det är först till kvarn som gäller.

Maila utbildning@healthydogacademy.se om du har frågor.

HDA förbehåller sig rätten att ändra datum/ställa in vid för få deltagare

×

Varukorg