OBS Inga leveranser från 12/7 pga semester. Åter 25/8! Det går dock bra att beställa. Ha en fin sommar!

Kurs i elektroterapi

Målgrupp 

Är du utbildad Hundfysioterapeut eller hundmassör? Behandlar du med massage och laser men känner att du inte riktigt kommer åt alla typer av åkommor eller att du inte kommer tillräckligt djupt ner i vävnaden? Då är den här kursen för dig. Elektroterapi är fantastiskt effektiv när det gäller läkning av muskel- och ledskador samt vid inflammationer och smärta hos hunden. 

För att kunna vara med på kursen måste du ha gått någon form av  terapeututbildning så du har koll på hundens anatomi och fysiologi. (fysioterapeut, hundmassör, canineopat ed) Om du inte har det men känner att du har bra koll på hundens anatomi, kontakta Maria på utbildning@healthydogacademy.se så kan vi diskutera om du kan vara med på kursen.

De flesta människor har hört talas om TENS som är en kraftig, retande form av elektroterapi. Men det är inte lika många som känner till de smärtlindrande och antiinflammatoriska diadynamiska strömmarna som vi med mycket bra resultat kan behandla hundar med. Dessa strömmar känns knappt för hunden utan de flesta hundar lägger sig ner och njuter medan behandlingen pågår. 

 

Elektroterapi bygger på att hela kroppen är som ett enda stort elektriskt system som vi alltså kan hjälpa genom att skicka strömmar i olika hz-tal (svängningar) genom den del av kroppen som har någon obalans. 

 

De diadynamiska och mellanfrekventa strömmar vi använder är väldigt effektiva som smärtlindrare, muskelavslappnande samt antiinflammatorisk hjälp för hunden. Elen får muskler att slappna av så cirkulationen kan ökas och därmed ännu mer hjälpa till att komma in i en positiv spiral med avslappning och läkning. Slaggprodukter forslas bort och vi får en tillförsel av nytt fräscht blod som får en skada eller problem att läka snabbare. Vi minskar svullnader och når även djupt liggande vävnader, både muskler och fascia. 

 

Det är dock väldigt viktigt att veta hur man ska behandla hunden, vilka strömmar som är bra till vilka åkommor och hur länge man kan behandla med varje ström eller på varje ställe så vi inte skadar hunden. 

Kursen består av två kursdagar.

Dag 1: Går vi igenom de olika strömmarna, hur de påverkar vävnaden i kroppen och vilken ström vi väljer till olika typer av problem. Vi kommer sedan behandla varandra så alla får känna hur det känns att få behandling med elektroterapi. 

Dag 2: Kommer det hundpatienter och vi övar på att sätta fast elektroderna på rätt sätt och behandla med de olika strömmarna. Mycket praktisk hand-on med handledning.

Vi kommer under dessa kursdagar jobba med en maskin från Medema som heter ITO Strömapparat ES 5200. Det kommer att finnas flera maskiner på plats och eleverna jobbar tillsammans i små grupper med behandling både på hund och människa. 

Det kommer att finnas möjlighet att köpa maskin till rabatterat prisunder kursen. En representant från Medema kommer att finnas på plats andra kursdagen.

Utbildningsmål

Eleven ska vid slutförd utbildning ha omfattande kunskaper om de olika diadynamiska och mellanfrekventa strömmar vi använder när vi behandlar hund samt vid vilka olika diagnoser vi behandlar med vilka specifika strömmar.  

Eleven ska efter slutförd utbildning ha grundläggande kunskaper om hur den ska sätta fast elektroderna och behandla hunden.

Efter slutförd utbildning kommer eleven kunna behandla hundar på egen hand. 

Planerade kurstillfällen under 2024

10 – 11 oktober 2024

Kurslitteratur

Egenskrivna kurskompendier från Healthy Dog Academy

Plats

Gesällgatan 11, Enköping 

Ingång på baksidan av huset

Praktisk information

Lunch och fika ingår i kostnaden under kursdagarna 

Egen hund kan medtagas under utbildningen, medtag då egen bur, vattenskål, filt/fäll

Det kommer att finnas praktikhundar under kursdagarna

Förslag på boende om du kommer med bil är First Camp Bredsand och Rotbrunna kurs och hästgård. Båda ställena tar emot hundar. Boende inom gångavstånd från tåget och från hundhallen är Gårdshuset 51 och Best Western Hotell Astoria.

Kostnad och anmälan

Utbildningen kostar 3200 kr exklusive moms. Du betalar 400 kr ex moms vid anmälan och resterande belopp faktureras inför kursens början.

Maila utbildning@healthydogacademy.se om du har frågor.

×

Varukorg